Przepis na Winogronami Z
SKŁADNIKI DO SKRZYDEŁKA Z co to jest
Gotowanie Skrzydełka z winogronami. Składniki do listek laurowy 3 ziarenka pieprzu sól 2 łyżki.

Jak ugotować Skrzydełka z winogronami

Definicja SKRZYDEŁKA Z WINOGRONAMI: Produkty: 1 kg skrzydełek kurczaka
włoszczyzna
1 listek laurowy
3 ziarenka pieprzu
sól
2 łyżki oleju
4 łyżki miodu
szczypta imbiru
1 łyżka sosu sojowego
kieliszek wódki
kiść białych winogron Wykonanie: Włoszczyznę oczyścić, opłukać, zalać zimną wodą, dodać listek laurowy, pieprz i sól, gotować 20 minut, do wywaru wrzucić oczyszczone i opłukane skrzydełka, gotować 10 minut. Obgotowane skrzydełka wyjąć z wywaru łyżką cedzakową, osączyć, ostudzić, ostrym nożem odkroić końcową część z każdego skrzydełka. Na patelni rozgrzać miód, dodać olej, imbir i sos sojowy, dokładnie wymieszać, winogrona oczyścić, oddzielić gałązki, opłukać, osączyć na sicie. Do sosu wrzucić skrzydełka, dusić 20 minut, pod koniec podlać wódką i rosołem, gotować 5 minut, wyjąć skrzydełka, do sosu wrzucić winogrona, dusić 5 minut  

Czym jest Skrzydełka z winogronami znaczenie w Słownik S .