Przepis na Korzenne Śledzie
SKŁADNIKI DO ŚLEDZIE KORZENNE co to jest
Gotowanie Śledzie korzenne. Składniki do ziarenka ziela angielskiego 5 ziarenek gorczycy 5 ziarenek.

Jak ugotować Śledzie korzenne

Definicja ŚLEDZIE KORZENNE: 3 solone śledzie
3 goździki
3 ziarenka pieprzu
3 ziarenka ziela angielskiego
5 ziarenek gorczycy
5 ziarenek jałowca
5 ziarenek kolendry
2 ząbki czosnku
pokruszony listek laurowy
łyżeczka mielonej słodkiej papryki
1/2 szklanki oleju
1 cebula
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Dobrze wymoczone śledzie odfiletować i pkroić w dzwonka.
Goździki, gorczycę, jałowiec, pieprz, ziele i kolendrę utłuc w moździerzu, wymieszać z utartym czosnkiem, listkiem laurowym i papryką.
Tak przygotowaną mieszankę zawinąć w kawałwek gazy, włożyć do słoika, zalać olejem i odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce.
Następnie do słoika włożyć dzwonka śledzi, przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na dwa dni.
Przed podaniem śledzie wyjąć, ułożyć na półmisku, obłożyć plasterkami sparzonej cebuli i posypać natką.

Czym jest Śledzie korzenne znaczenie w Słownik S .