Jak ugotować ŚLEDZIE PO NORWESKU
Definicja ŚLEDZIE PO NORWESKU: Składniki Przepis - 8 filetów ?ledziowych
- 2 szkl. mleka
- 3 jajka na twardo i koperek do przybrania
sos:
- 3 łyżki kaparów
- 1 cebula
- peczek szczypiorku i koperku
- 1 korniszon
- po 1/2 szklanki majonezu i gęstej śmietany 30%
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżeczka łagodnej curry
- cukier, sól, pieprz
1. ?ledzie moczyć w mleku, ods?czyć, pkroić na małe kawałki.
2. Kapary, cebulę, korniszona, szczypiorek i koperek drobno posiekać.
3. ?mietanę, keczup i majonez wymieszać, dodać posiekane warzywa, doprawić do smaku.
4. ?ledzie polać sosem i udekorować jajkami i koperkiem. (Jajka można też pokroić w kostkę i dodać do środka).
Czym jest ŚLEDZIE PO NORWESKU znaczenie w Słownik S .