Jak ugotować Śledzie w musztardzie
Definicja ŚLEDZIE W MUSZTARDZIE: Składniki Przepis 8 sztuk gotowych filetów ze ?ledzia, tzn wymoczonych do marynowania, jeśli to możliwe, najlepiej aby były z Islandii
miód płynny do smaku
4 dl kwaśnej śmietany niepełnotłustej
8 łyżek stołowych majonezu
2 łyżeczki posiekanego koperku
4 łyżki stołowe słodkiej musztardy
2 łyżeczki musztardy francuskiej Dijon Opłukać ?ledzie, pokroić na skośne kawałki (takie w samraz do nabicia na widelec), osuszyć. Wymieszać dokładnie ?mietanę z musztardami i miodem, dodać posiekany koperek. Włożyć ?ledzie, delikatnie wymieszać, żeby ?ledzie byly w sosie. Wstawić do lodówki, ?ledzie będ? gotowe na drugi dzień.
Do wszystkich rodzajów ?ledzi podaje sie w Szwecji gotowane, gor?ce, suche ziemniaki posypane koperkiem. Nawet na przystawkę. Smacznego! Grażyna Grandestedt.
Att: 1dl =100ml, 2,5 dl = 1 szklanka. Łyżki i lyżeczki: płaskie.
Czym jest Śledzie w musztardzie znaczenie w Słownik S .