Przepis na Śledzie w panierce
SKŁADNIKI DO ŚLEDZIE W co to jest
Gotowanie Śledzie w panierce owsianej z sosem musztardowym. Składniki do mleka, 8 łyżek mąki.

Jak ugotować Śledzie w panierce owsianej z sosem musztardowym

Definicja ŚLEDZIE W PANIERCE OWSIANEJ Z SOSEM MUSZTARDOWYM: Składniki 4 zielone śledzie (młode) 1 filiżanka mleka, 8 łyżek mąki owsianej, 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 5 łyżek tłuszczu do smażenia na sos: 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 1/4 l mleka, 1 łyżka średnioostrej musztardy, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 szczypty soli, szczypta pieprzu, szczypta cukru Wykonanie W garnku na sos roztopić masło. Wsypać mąkę i mieszać, aż powstanie gładka masa. Nie przerywając mieszania, wlać mleko i gotować 5 min. na małym ogniu. Połączyć sos z musztardą i doprawić sokiem z cytryny, solą pieprzem i cukrem. Sos trzymać w ciepłym miejscu. Śledzie zanurzyć kolejno w mleku, obtaczać w mące owsianej i posypywać solą i pieprzem. Na dużej patelni roztopić tłuszcz smażyć śledzie z każdej strony 5 minut. Ułożyć śledzie na podgrzanym półmisku. Osobno podać sos musztardowy.

Czym jest Śledzie w panierce owsianej z znaczenie w Słownik S .