Przepis na Śledzie w sosie
SKŁADNIKI DO ŚLEDZIE W SOSIE co to jest
Gotowanie Śledzie w sosie greckim. Składniki do łyżki oleju 4 łyżki mąki Sos:2 marchewki 1.

Jak ugotować Śledzie w sosie greckim

Definicja ŚLEDZIE W SOSIE GRECKIM: Składniki Przepis 1 kg świeżych ?ledzi
sól
4 łyżki oleju
4 łyżki mąki

Sos:
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
3 cebule
3 łyżki oleju
1 puszka przecieru pomidorowego
4 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego
sól
szczypta cukru
1 łyżeczka ostrej papryki   ?ledzie wypatroszyć, opłukać, posolić, odstawić na 20 min.
Jarzyny oczyścić, umyć, pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić jarzyny i przyprawy, smażyć przez 5 min. Przecier rozprowadzić kilkoma łyżkami wody, dodać do jarzyn, przyprawić, wymieszać, dusić przez 5 min. ?ledzie oprószyć m?ką. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ?ledzie po 3 min z obu stron, przełożyć do sosu, dusić 15 min.

Czym jest Śledzie w sosie greckim znaczenie w Słownik S .