Przepis na Śledzie z kiszonym
SKŁADNIKI DO ŚLEDZIE Z KZONYM co to jest
Gotowanie Śledzie z kiszonym ogórkiem. Składniki do Kaloryczność: 150 kcal/porcjaTrudność.

Jak ugotować Śledzie z kiszonym ogórkiem

Definicja ŚLEDZIE Z KISZONYM OGÓRKIEM: Przygotowanie: 30 min.

Oczekiwanie: 2-3godz.

Kaloryczność: 150 kcal/porcja

Trudność: łatwy


Składniki na 4 porcje

• 8 solonych filetów śledziowych • 3 ogórki kiszone, jedna spora cebula • czarny świeżo mielony pieprz • olej    
Etapy przygotowania

1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie 2-3 godz. Po wyjęciu pokroić na kawałki wielkości około 3 cm. Ogórki poszatkować na bardzo cienkie plasterki. Układać w słoiku na zmianę warstwę śledzi, warstwę ogórków, warstwę cienko poszatkowanej na plastry cebuli. Śledzie posypywać pieprzem. Zalać olejem tak aby przykrył całość. Można podawać zaraz po zrobieniu ale najlepiej po 2 dniach. Do tego ciemne pieczywo, piwo.

Czym jest Śledzie z kiszonym ogórkiem znaczenie w Słownik S .