Jak ugotować Śledzie z kiszonym ogórkiem
Definicja ŚLEDZIE Z KISZONYM OGÓRKIEM: Przygotowanie: 30 min.
Oczekiwanie: 2-3godz.
Kaloryczność: 150 kcal/porcja
Trudność: łatwy
Składniki na 4 porcje
• 8 solonych filetów śledziowych • 3 ogórki kiszone, jedna spora cebula • czarny świeżo mielony pieprz • olej
Etapy przygotowania
1. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie 2-3 godz. Po wyjęciu pokroić na kawałki wielkości około 3 cm. Ogórki poszatkować na bardzo cienkie plasterki. Układać w słoiku na zmianę warstwę śledzi, warstwę ogórków, warstwę cienko poszatkowanej na plastry cebuli. Śledzie posypywać pieprzem. Zalać olejem tak aby przykrył całość. Można podawać zaraz po zrobieniu ale najlepiej po 2 dniach. Do tego ciemne pieczywo, piwo.
Czym jest Śledzie z kiszonym ogórkiem znaczenie w Słownik S .