Jak ugotować Śledzie z rodzynkami
Definicja ŚLEDZIE Z RODZYNKAMI: Składniki:
- 50 dag solonych płatów śledziowych
- 4 cebule (40 dag)
- 10 dag rodzynek
- 3/4 szklanki oleju
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz Sposób przyrządzania: Śledzie moczyć 2-3 godz., często zmieniając wodę, osuszyć i pokroić w dzwonka. Rodzynki sparzyć i osączyć. Cebule obrać i pokroić w talarki, zeszklić na oleju, dodać cukier, koncentrat pomidorowy, sok cytrynowy i rodzynki, wymieszać, chwilę dusić i ostudzić. Śledzie ułożyć w salaterce, zalać sosem, przykryć i wstawić do lodówki na 6 godz.
Czym jest Śledzie z rodzynkami znaczenie w Słownik S .