Jak ugotować Ślimaki w ziemniaczanych kokilkach
Definicja ŚLIMAKI W ZIEMNIACZANYCH KOKILKACH: Składniki Przepis 4 ziemniaki,
16 konserwowych ślimaków w naturalnym sosie,
4 łyżki świeżej śmietany.
4 łyżki drobno pokrajanego szczypiorku,
2 łyżki grubej soli,
sól.
?wieżo mielony pieprz,
2 dag masła Ziemniaki umyć i wytrzeć do sucha. Przekroić wzdłuż i delikatnie wydr?żyć pozostawiając obrzeże i dno grubości 1 /2 cm. Brytfannę wyłożyć grub? solą, nałożyć połówki ziemniaków i piec 20 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do 200 C. osączyć ślimaki zbierając przes?cz. Odparować go w rondelku do połowy objętości. Dodać pokrajany szczypiorek, masło i ?mietanę i ubijać trzepaczką. Przełożyć do sosu ślimaki i zagrzać je 2 minuty. Osolić i opieprzyć. ślimaki wraz z sosem przełożyć po 2 sztuki do każdej połówki ziemniaka i podawać bardzo gor?ce.
Czym jest Ślimaki w ziemniaczanych znaczenie w Słownik S .