Przepis na Winie W Śliwki
SKŁADNIKI DO ŚLIWKI W WINIE co to jest
Gotowanie ŚLIWKI W WINIE. Składniki do 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżki brązowego cukru, starta.

Jak ugotować ŚLIWKI W WINIE

Definicja ŚLIWKI W WINIE: Składniki 40 dag śliwek, 4 łyżki czerwonego wina, 1/2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżki brązowego cukru, starta skórka z 1/2 cytryny,  1 białko,  1 1/2 łyżki cukru       Etapy przygotowania 1. Śliwki wypestkować, pokroić w ósemki. 2. Do wina dodać cynamon, brązowy cukier i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia. Dodać owoce i gotować ok. 5 min. na wolnym ogniu. 3. Białko ubić na sztywno, dodać cukier. 4. Piekarnik rozgrzać do 240 st. Śliwki wraz z sosem podzielić na 4 porcje. Każdą przełożyć do żoroodpornej miseczki. Na każdej porcji rozłożyć pianę z białka. Zapiekać do momentu uzyskania złocistego koloru piany! Podawać na gorąco!

Czym jest ŚLIWKI W WINIE znaczenie w Słownik S .