Jak ugotować Słodko-ostre skrzydełka
Definicja SŁODKO-OSTRE SKRZYDEŁKA: 12 skrzydełek kurczaka umytych i osuszonych
6 łyżek Sosu Czosnek z Miodem
2 łyżki Sosu Chilli Sambal Oelek
skórka otarta z jednej cytryny
1 łyżka mąki kukurydzianej
szczypta pieprzu
olej do smażenia
Wymieszać 3 łyżki sosu czosnek z miodem i 1 łyżkę sosu Sambal i m?kę na jednolity sos.
Posmarować suche skrzydełka sosem, posypać pieprzem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Na woku rozgrzać olej i smażyć skrzydełka na złoty kolor.
Poł?czyć resztę sosu czosnek z miodem, sosu Sambal Oelek z skórką cytrynową i polać nim gor?ce skrzydełka ułożone na talerzu.
Czym jest Słodko-ostre skrzydełka znaczenie w Słownik S .