Jak ugotować Słoneczny deser
Definicja SŁONECZNY DESER: Składniki: 4 brzoskwinie, 220 ml syropu waniliowego 500 ml wytrawnego szampana, 1 mała laska wanilii, 200 g truskawek, 250 g bitej smietany, 2 lyzki cukru, 2 lyzki swiezych poziomek do przybrania, 4 listki swiezej miety do przybrania. Sposób wykonania: 1. Brzoskwinie naciac delikatnie wzdluz obwodu, po czym zanurzyc na 30 sek we wrzacej wodzie. Wyjac, osaczyc, schlodzic i obrac ze skorek. Wanilie drobno posiekac. 2. Polaczyc ze soba syrop, wino i posiekana wanilie, wymieszac i zagotowac. Ostroznie wkladac obrane brzoskwinie i gotowac je w tej mieszaninie 5 min na malym ogniu. Wyjac, osaczyc i odstawic. Sos z gotowania przecedzic, nastepnie silnie oziebic. 3. Truskawki przefasowac przez sito, utrzec z cukrem, dodac bita smietane i starannie wymieszac. 4. Brzoskwinie ukladac na puree truskawkowym. Przybrac swiezymi poziomkami i listkami miety, po czym podawac. Osobno, w kieliszkach podac schlodzony sos z gotowania.
Czym jest Słoneczny deser znaczenie w Słownik S .