Jak ugotować Smakowite szable z różnych mięs
Definicja SMAKOWITE SZABLE Z RÓŻNYCH MIĘS: Składniki:
- 50 dag polędwicy wołowej
- 50 dag rumsztyku bez kości
- 50 dag kiełbasy cielęcej
- 50 dag kiełbasy wieprzowej (np. zwyczajnej)
- 50 dag podsuszonej i wędzonej kiełbasy wieprzowej (np. myśliwskiej)
- 50 dag wędzonego boczku
- 30 dag świeżej czerwonej papryki
- 50 dag cebuli
- 35 dag pieczarek
- 1 łyżeczka oleju
- 50 dag ryżu
- 200 ml koniaku
- sól
- pieprz
- 50 dag pomidorów koktajlowych
- sos pieczarkowy ze słoika (35 dag)
Sposób przyrządzania:
Mięsa, boczek, kiełbasy, papryki i cebule pokrój w szerokie plastry, posyp solą i pieprzem, upiecz na grillu. Pieczarki obierz, pokrój w półplasterki, przypraw pieprzem i przesmaż na oleju (pod przykryciem). Do pieczarek dodaj surowy ryż, wlej 2,5 l wody, posól i gotuj do miękkości na małym ogniu (ryż powinien wchłonąć wodę). Na szpadki do szaszłyków nadziej grillowane mięso, kiełbasę i warzywa. Szaszłyki serwuj na ryżu z pieczarkami. Przed podaniem polej koniakiem, podpal i szybko zgaś. Podgrzany sos pieczarkowy i pomidorki podawaj osobno.
Czym jest Smakowite szable z różnych znaczenie w Słownik S .