Jak ugotować Smażona wołowina
Definicja SMAŻONA WOŁOWINA: 450g steku, pokrojonego w małe kawałki
1 cebula, obrana i pokrojona w plasterki
2 ząbki czosnku, rozgniecione
100g marchewki, startej na patyczki
150g pieczarek, pociętych na ćwiartki
100ml Sosu Sojowego Kikkoman
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
½ łyżeczki papryki
Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć wołowinę w 2-3 turach po 2-3 minuty, aż zbr?zowieje. Zdjąć z patelni i odstawić. Na patelnię włożyć cebulę, czosnek i marchewkę i smażyć je przez ok. 6-7 minut. Dodać pieczarki, smażyć 2-3 minuty, po czym posypać całość papryką. Wlać Sos Sojowy Kikkoman, dodać wołowinę i mieszać na ogniu przez 1-2 minuty, aż wszystko będzie bardzo gor?ce.
Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami.
Czym jest Smażona wołowina znaczenie w Słownik S .