Przepis na Smażone bakłażany
SKŁADNIKI DO SMAŻONE co to jest
Gotowanie Smażone bakłażany z pastą miso. Składniki do bakłażany45 ml sake45 ml białego wina45 ml.

Jak ugotować Smażone bakłażany z pastą miso

Definicja SMAŻONE BAKŁAŻANY Z PASTĄ MISO: Produkty: 90 ml oleju sezamowego
2 duże bakłażany
45 ml sake
45 ml białego wina
45 ml sosu sojowego
3 łyżki cukru
3 łyżki pasty miso
1-2 ostre papryczki Wykonanie: Bakłażany pokrój w podłużne plastry o grubości 1 cm. Oprósz je solą i odstaw, aby puściły sok. Następnie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój każdy plaster na 4 części. Przygotuj sos: wymieszaj sake, wino, sos sojowy i cukier. Oddzielnie rozpuść pastę miso w niedużej ilości wody. Na patelnię lub do woka wlej olej sezamowy, podsmaż oczyszczone z nasionek papryczki. Włóż bakłażany, smaż jeszcze około 7 minut na średnim ogniu. Wlej przygotowany sos, a po chwili dodaj rozrobioną pastę miso. Smaż jeszcze przez 2 minuty. Podawaj na ciepło.

Czym jest Smażone bakłażany z pastą miso znaczenie w Słownik S .