Jak ugotować Smażone banany z sezamem
Definicja SMAŻONE BANANY Z SEZAMEM: Składniki: - 7 łyżek cukru
- 2 łyżki zimnej wody
- 1 jajko
- 1/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki przesianej mąki pszennej
- 1/3 szklanki zimnej wody
- 5 bananów
- olej do smażenia
- 2-3 łyżki sezamu Sposób przyrządzania: Rozgrzej wok, wlej olej (około 6 szklanek). Wymieszaj cukier z wodą, odstaw. Zrób niezbyt gęste ciasto naleśnikowe: utrzyj jajko z mąką kukurydzianą, 1/2 szklanki mąki pszennej i wodą. Banany pokrój na grube plasterki, oprósz je resztą mąki pszennej. Zanurzaj w cieście, wkładaj do gorącego oleju, smaż na złoty kolor. W czasie smażenia odwróć jeden raz. Wyjmij z tłuszczu i osącz. Rozgrzej łyżkę oleju na patelni. Wlej cukier wymieszany z wodą, mieszając podgrzewaj na małym ogniu, aż się przyrumieni. Zmniejsz ogień, włóż banany, szybko odwróć je, aby pokryły się karmelem. Od razu włóż do lodowatej wody, aby karmel stwardniał, wyjmij i osącz. Posyp sezamem i podawaj.
Czym jest Smażone banany z sezamem znaczenie w Słownik S .