Jak ugotować Smażone grzyby suszone
Definicja SMAŻONE GRZYBY SUSZONE: 16 kapeluszy suszonych prawdziwków średnicy 3-4 cm.,
3 szklanki mleka,
2 jajka,
1/2 szklanki bułki tartej,
4 łyżki mąki,
natka pietruszki,
olej do smażenia,
sól.
Grzyby dokładnie umyć, zalać osolonym mlekiem i pozostawić do namoczenia na 6-8 godz. Następnie wyjąć
z mleka, zalać lekko osoloną wod? i gotować do miękkości. Odcedzić, ułożyć na deseczce i przycisnąć drug? deseczką.
Jajka roztrzepać z 2 łyżkami wody i lekko posolić. Na
dwóch talerzykach przygotować m?kę i bułkę tart?.
Grzyby obtaczać najpierw w m?ce, następnie w jajku i
bułce. Smażyć na gor?cym tłuszczu z obu stron na
rumiano. Podawać gor?ce przybrane natką pietruszki.
Czym jest Smażone grzyby suszone znaczenie w Słownik S .