Jak ugotować Smażone kalmary z czosnkiem i cytryną
Definicja SMAŻONE KALMARY Z CZOSNKIEM I CYTRYNĄ: Produkty: - mrożone kalmary
- czosnek - biały i fioletowy
- cytryna
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- pietruszka lub koperek Wykonanie: Rozmrozić kalmary, usunąć z nich (jeśli jest) twardą część i pokroić w krążki.
Rozgrzać sporą ilość oliwy na dużej patelni, wrzucić całe ząbki czosnku w łupinkach, pokrojoną w plastry cytrynę (łącznie ze skórką) i kalmary; smażyć aż kalmary i czosnek będą miękkie.
Wyłożyć na talerze, posypać koperkiem lub pietruszką (w zależności od upodobań)
Można podawać z bagietką ze świeżym masłem i białym lub różowym winem.
Czym jest Smażone kalmary z czosnkiem i znaczenie w Słownik S .