Przepis na Smażone koperty z
SKŁADNIKI DO SMAŻONE KOPERTY co to jest
Gotowanie Smażone koperty z gruszkami. Składniki do francuskiego (450 g)1 /2 kg gruszek 1.

Jak ugotować Smażone koperty z gruszkami

Definicja SMAŻONE KOPERTY Z GRUSZKAMI: Składniki Przepis 1 opakowanie ciasta francuskiego (450 g)
1 /2 kg gruszek
1 opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki cukru kryształu
olej do smażenia (ok. 1/2 l)   Ciasto francuskie lekko rozmrozić, rozwałkować, pokroić w kwadraty. Gruszki obrać, pokroić w plasterki, każdy plasterek na 4 części. Na każdy kwadrat ciasta ułożyć 3-4 kawałki gruszek, posypać cukrem waniliowym, złożyć jak kopertę, brzegi skleić. Olej rozgrzać w rondlu. Koperty wrzucić na głęboki tłuszcz, smażyć 3-4 minuty. Ciastka wyjąć łyżką cedzakową, osaczyć na papierze kuchennym, posypać cukrem.

Czym jest Smażone koperty z gruszkami znaczenie w Słownik S .