Przepis na Smażone kulki
SKŁADNIKI DO SMAŻONE KULKI co to jest
Gotowanie Smażone kulki lodów w wiórkach kokosowych. Składniki do 1 kubek mąki • 3/4 kubka wody • 1.

Jak ugotować Smażone kulki lodów w wiórkach kokosowych

Definicja SMAŻONE KULKI LODÓW W WIÓRKACH KOKOSOWYCH: Składniki • 2 litry lodów waniliowych • 1 jajko • 1 kubek mąki • 3/4 kubka wody • 1 1/2 kubka bułki tartej • 2 łyżki wiórków kokosowych • 5 kubków oleju do głębokiego smażenia Etapy przygotowania 1. Uformować 6 duzych kulek lodów. Wstawić z powrotem do zamrażalnika. 2. Z jajka, mąki i wody zrobić gęste ciasto. Zanurzyć w nim kulki lodów, a następnie obtoczyć je w bułce tartej, zmieszanej z wiórkami kokosowymi (powinna być dość gruba warstwa). Włożyć na kilka dni do zamrażarki. 3. Rozgrzać olej do średniej temperatury. Wkładać po jednej kulce na kilka sekund, aż powierzchnia stanie się złotawa. 4. Podawać natychmiast z polewą karmelową lub świeżymi owocami. 5. Rada: lody powinny być dobrze zmrożone, a olej gorący, żeby smażąc przez kilka sekund zasklepić kokosową powierzchnię.

Czym jest Smażone kulki lodów w znaczenie w Słownik S .