Jak ugotować Smażone sajgonki z owocami morza
Definicja SMAŻONE SAJGONKI Z OWOCAMI MORZA: Nadzienie:
- 25 dag cienkiego makaronu ryżowego
- 10-12 suszonych grzybków chińskich
- 10-12 dag posiekanych paluszków krabowych (mog? być z puszki)
- 25 dag posiekanych krewetek
- 35-40 dag mielonej karkówki wieprzowej
- 1 posiekana cebula
- 4 posiekane szalotki
- 4 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 3 jajka
Farsz:
- 1 paczka (20 sztuk) placków do sajgonek lub arkuszy papieru ryżowego
- 1 szklanka cukru (jeśli używasz papieru ryżowego)
- olej z orzeszków ziemnych do smażenia
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Przygotuj nadzienie: namocz grzybki w gor?cej wodzie, odstaw je na 30 minut, aby zmiękły. Os?cz i odci?nij z wody, a następnie zmiksuj. Wymieszaj grzyby z pozostałymi składnikami nadzienia i odstaw. RozmroĽ placki ciasta na sajgonki, zawijaj w nie farsz i smaż w głębokim tłuszczu przez 10-12 minut. Os?cz na papierowym ręczniku. Podawaj z sosem słodko-kwaśnym (przepis na stronie 308). Jeśli używasz papieru ryżowego, przygotuj sajgonki w następujący sposób: do wysokiego naczynia wlej litr wody, wsyp cukier i rozpu?ć. Arkusze papieru ryżowego zanurzaj w wodzie (cukier sprawi, że sajgonki usmaż? się na złoty kolor i będ? chrupi?ce), przekładaj na papierowy ręcznik i smaruj nadzieniem. Zwijaj sajgonki, smaż w głębokim tłuszczu (jak wyżej).
Czym jest Smażone sajgonki z owocami znaczenie w Słownik S .