Jak ugotować Smażone sakiewki
Definicja SMAŻONE SAKIEWKI: ciasto:
2 szkl. mąki
200 ml wody
olej do smażenia nadzienie:
20 dag wieprzowiny
20 dag kapusty pekińskiej
kawałek świeżego imbiru
1 łyżka sosu sojowego
łyżeczka oleju
pół pęczka szczypiorku
sól, pieprz sos:
2 łyżki mąki kukurydzianej
3 łyżki cukru
sól
3 łyżki octu winnego
ząbek czosnku
kawałek świeżego imbiru
6 łyżek keczupu
2 łyżki sosu z ananasa
szczypta chili Z mąki i wody zagnieść elastyczne ciasto, odstawić. Kapustę poszatkować, oprószyć solą, po 10 min. odcisnąć sok. Wymieszać z posiekanym mięsem, startym imbirem i przyprawami, odstawić na 30 min. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy kłaść po łyżce farszu, uformować sakiewki, zlepić. Gotować 20 min., dokładnie osączyć. Usmażyć na głębokim tłuszczu, osączyć. Składniki sosu wymieszać, gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać do sakiewek.
Czym jest Smażone sakiewki znaczenie w Słownik S .