Przepis na Smażone sandwicze
SKŁADNIKI DO SMAŻONE co to jest
Gotowanie Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami. Składniki do chleba tostowego- 2 szklanki.

Jak ugotować Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Definicja SMAŻONE SANDWICZE Z BEKONEM I POMIDORAMI: - 8 cienkich plasterków bekonu
- 8 kromek żytniego chleba tostowego
- 2 szklanki startego ostrego sera cheddar
- 8 cz?stek pomidora (bez nasionek os?czonych z soku na papierowym ręczniku)
- 4 łyżki majonezu

Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupi?cy (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Cztery kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cz?stki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp reszt? sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmaruj majonezem. Rozgrzej dwie duże patelnie. Na każdej ułóż po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obci?ż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj reszt? majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.

Czym jest Smażone sandwicze z bekonem i znaczenie w Słownik S .