Jak ugotować Smażony kalafior
Definicja SMAŻONY KALAFIOR: 500 g kalafiora
100 ml Sosu Sojowego Jasnego 4 łyżki oleju roślinnego
150 ml wody
2 jajka
2 ząbki czosnku
3 cebule
1 listek szczypiorku
1 łyżeczka przyprawy Jarzynka
Kalafior pokroić w 0.5 cm plastry.
Cebule pokroić w piórka zalać 5 łyżkami sosu sojowego i odstawić.
Rozbełtać jajka dodać 2 łyżki sosu sojowego, usmażyć z nich na małej patelni placuszki i pokroić je w paseczki.
Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobniony czosnek dodać kalafior smażyć 4-5 minuty, posypać jarzynką, podlać wod? i natychmiast przykryć pokrywą. Dusić 3 minuty, odkryć, dodać cebulę, placki, pokrojony szczypior i wszystko razem delikatnie wymieszać.
Podawać na ciepło posypane szczypiorkiem.
Czym jest Smażony kalafior znaczenie w Słownik S .