Jak ugotować Soczewica parippu
Definicja SOCZEWICA PARIPPU: Przygotowanie: 15 min
Trudność: łatwe / easy
Składniki na 4 porcje
• 1 filiżanka soczewicy czerwonej • 3 filiżanki wody • 1 ząbek czosnku • 1 duża cebula • 1 pomidor • 1 zielona chilli • 7-8 listków kolendry • 1 łyżeczka czarnej gorczycy • szczypta asafetydy • łyżka chilli w proszku • sól do smaku • olej / oliwa z oliwek • 1 cup red lentils • 3 cups water • 1 clove of garlic • 1 big onion • 1 tomato • 1 green chilli • 7-8 coriander leaves • 1 teaspoon of mustard seeds • 1 pinch of asafetida • 1 table spoon of chilli powder • salt to taste • oil / olive oil
Etapy przygotowania
1. Soczewicę z wodą i pokrojonym czosnkiem ugotować w szybkowarze przez ok. 6 min. od pierwszego „syczenia”. / Pressure cook lentils, water and cut clone of garlic for about 6 min. after the first “hissing”. 2. Rozgrzać olej, podsmażyć na nim gorczycę, dodać posiekaną cebulę, zieloną chilli, listki kolendry, chilli w proszku, asafetydę (uwaga! – nie dotykać przyprawy rękami ze względu na okropny zapach), sól i na końcu pokrojonego pomidora. Smażyć przez chwilę, dodać ugotowaną soczewicę, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosolić, pogotować minutkę i gotowe! / Heat oil, fry mustard seeds, add chopped onions, green chilli, coriander leaves, chilli powder, asafetida (caution! – do not touch the spice with hand because of horrible smell), salt and at the end add cut tomato. Fry for a moment, add cooked lentils, stir finely, put extra salt if required, boil for a minute and that’s it!
Czym jest Soczewica parippu znaczenie w Słownik S .