Przepis na Sofrito
SKŁADNIKI DO SOFRITO co to jest
Gotowanie Sofrito. Składniki do cebula posiekana,1 ząbek czosnku rozdrobniony, 500 g cielęciny.

Jak ugotować Sofrito

Definicja SOFRITO: Składniki
1/4 szklanki Oliwy z Oliwek Gaea,
1 cebula posiekana,
1 ząbek czosnku rozdrobniony,
500 g cielęciny pokrojonej na cienkie kawałki,
m?ka,
sól i pieprz,
4 łyżki brandy,
2/3 szklanki Białego Dresingu na Occie Balsamicznym Mazzetti,
1 i 1/4 szklanki bulionu rosołowego,
3 łyżki Pesto alla Genovese Conte de Cesare,
świeża pietruszka do przybrania. Przygotowanie
Usmażyć cebulę i czosnek aż się zaszkl? i przenieść do żaroodpornego naczynia.
Mięso panierować w m?ce i smażyć z obu stron na br?zowo. Dodać brandy. Po kilku minutach przenieść mięso do naczynia żaroodpornego. Dodać dresing, pesto, bulion i przyprawy. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 45 minut aż mięso stanie się miękkie. Podawanie
Podawać z ryżem przybrane listkami pietruszki.

Czym jest Sofrito znaczenie w Słownik S .