Przepis na Hiszpańsku Po Sola
SKŁADNIKI DO SOLA PO HZPAŃSKU co to jest
Gotowanie Sola po hiszpańsku. Składniki do czosnkugar?ć siekanego tymianku10 posiekanych li?ci.

Jak ugotować Sola po hiszpańsku

Definicja SOLA PO HISZPAŃSKU: 4 filety z soli
4 duże pomidory
100 g oliwek
2 ząbki czosnku
gar?ć siekanego tymianku
10 posiekanych li?ci bazylii
na kawior:
duży bakłażan
5 li?ci laurowych
gał?zka rozmarynu
½ główki czosnku
 posiekane szarlotki
szczypta cukru
oliwa

Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Pokroić bakłażana wzdłuż na 4 plastry, posolić, po kilkunastu minutach spłukać sól. Plastry bakłażana umieścić na folii aluminiowej, rozłożyć na nich zioła, szalotkę, posypać cukrem, skropić oliwą. Zawinąć szczelnie i piec ok. 30 min., aż będ? miały konsystencję galaretki. Po wyjęciu kawior podzielić na pół. Czę?ć plastrów ułożyć na talerzach, na nich kłaść usmażoną rybę. Czę?ć wł?czyć do sosu. Przygotować sos: pokrojone pomidory włożyć do garnka z oliwkami, kawiorem z bakłażana bez skórki, solą i pieprzem. Dusić, zmiksować. Przed podaniem rybę polać sosem.

Czym jest Sola po hiszpańsku znaczenie w Słownik S .