Przepis na Malinowy Sorbet
SKŁADNIKI DO SORBET MALINOWY co to jest
Gotowanie Sorbet malinowy. Składniki do nalewki z czarnej porzeczki Maliny przebrać, opłukać.

Jak ugotować Sorbet malinowy

Definicja SORBET MALINOWY: Produkty: 3/4 kg malin
3/4 szklanki cukru
2 łyżki nalewki z czarnej porzeczki Maliny przebrać, opłukać, osączyć i zmiksować. Cukier zagotować z 3/4 szklanki wody. Do malaksera włożyć mus malinowy, wlać nalewkę i ciepły syrop, mieszać, aż powstanie purée. Przetrzeć przez sitko. Masę przełożyć do płaskiego metalowego naczynia i wstawić do zamrażarki na 3 godziny. Co jakiś czas zamieszać i ponownie wstawić do zamrażarki. Powtarzać tę czynność, aż sorbet się zamrozi i będzie dość gęsty.

Czym jest Sorbet malinowy znaczenie w Słownik S .