Przepis na Sorbet z kiwi i
SKŁADNIKI DO SORBET Z KIWI I co to jest
Gotowanie Sorbet z kiwi i białego wina. Składniki do deserowego lub półwytrawnego winaok. szklanki.

Jak ugotować Sorbet z kiwi i białego wina

Definicja SORBET Z KIWI I BIAŁEGO WINA: Produkty: 500 g kiwi
4 banany
3 szklanki deserowego lub półwytrawnego wina
ok. szklanki cukru
szklanka bitej śmietany
pęczek świeżej melisy lub mięty (niekoniecznie)
sok z cytryny Wykonanie:  Kiwi i banany obrać. Po jednym owocu odłożyć. Pozostałe pokroić. Wino zagotować z cukrem, włożyć kiwi i chwilę pogotować. Przestudzić. Zmiksować z bananami. Doprawić do smaku sokiem z cytryny. Wystudzić. Owocową masę przełożyć do plastikowego pojemnika i wstawić na 2 godziny do zamrażalnika. Co pół godziny masę zamieszać. Sorbet przełożyć do miseczek. Udekorować śmietaną, pokrojonymi na kawałki pozostałymi owocami i listkami melisy lub mięty.

Czym jest Sorbet z kiwi i białego wina znaczenie w Słownik S .