Jak ugotować SORBET Z MANGO I SZAMPANA
Definicja SORBET Z MANGO I SZAMPANA: Składniki • 4 DOJRZAŁE (OKOŁO 500 G) OWOCE MANGO, UTARTE • 250 ML SZAMPANA ALBO WYTRAWNEGO, MUSUJĄCEGO BIAŁEGO WINA • SOK Z 1 LIMONKI • 50 G CUKRU ŻELUJĄCEGO • 2 BIAŁKA JAJEK • PLASTERKI LIMONKI DO PRZYBRANIA Etapy przygotowania 1. UMIEŚCIĆ UTARTE MANGO W DUŻEJ MISCE; WLAĆ SZAMPANA I SOK Z LIMONKI. DODAĆ CUKIER ŻELUJĄCY I DOBRZE ZMIKSOWAĆ WSZYSTKIE SKŁADNIKI. 2. WLAĆ MASĘ DO PLASTKIOWEGO POJEMNIKA, PRZYKRYĆ I MROZIĆ PRZEZ OKOŁO 3 GODZINY, AŻ ZGĘSTNIEJE. 3. WBIĆ BIAŁKA DO DUŻEJ MISKI I UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ. STOPNIOWO, DELIKATNIE WYMIESZAĆ Z MASĄ Z MANGO ZA POMOCĄ METALOWEJ ŁYŻKI. 4. WLAĆ MASĘ DO POJEMNIKA, PRZYKRYĆ I MROZIĆ PRZEZ OKOŁO DWIE GODZINY, AŻ STWARDNIEJE. ROZŁOŻYĆ DO SZKLANEK LUB SALATEREK I PODAWAĆ NATYCHMIAST, PRZYBRANE PLASTERKAMI LIMONKI.
Czym jest SORBET Z MANGO I SZAMPANA znaczenie w Słownik S .