Jak ugotować Sos barbecue z pomidorami
Definicja SOS BARBECUE Z POMIDORAMI: Produkty: - 1 cebula pokrojona w kostkę
- 3 łodygi selera obrane i drobno pokrojone
- 2 łyżki masła
- 2 szklanki rozdrobnionych pomidorów
- 0.25 szklanki brązowego cukru
- 6-8 łyżek octu z czerwonego wina
- 1 łyżka tabasco
- 1 łyżka sosu worcestershire
- sól
- pieprz Wykonanie: Na maśle zeszklij cebulę i seler; smaż powoli na małym ogniu, żeby nie zrumienić. Dodaj pomidory i wino. Przypraw. Dodawaj przyprawy po trochu, żeby złapać właściwy smak. Słodycz, kwas i ostrość mają się przenikać i równoważyć. Gotuj na małym ogniu ok. 30 min.
Czym jest Sos barbecue z pomidorami znaczenie w Słownik S .