Przepis na 2 Boloński Sos
SKŁADNIKI DO SOS BOLOŃSKI 2 co to jest
Gotowanie Sos boloński 2. Składniki do mielonego10 dkg pieczarekmaly koncentrat pomidorowyjedna.

Jak ugotować Sos boloński 2

Definicja SOS BOLOŃSKI 2: Podam Ci moj najprostszy przepis:
1/2 kg miesa mielonego
10 dkg pieczarek
maly koncentrat pomidorowy
jedna cebula
tymianek i bazylia
1/2 szklanki czerwonego wina

Na patelni rozgrzewam lyzke oleju, smaze posiekana cebule(musi byc tylko zeszklona), wrzucam pieczarki pokrojone w gruba kostke - chwile razem smaze. dokladam mieso mielone, rozdrabniam widelcem i podsmazam, nastepnie dolewam wody (szklanka - lub troche wiecej), sole , posypuje ziolami i dodaje koncentrat. Dusze wszystko na malutkim ogniu przynajmniej 1/2 godziny w tym czasie gotuje makaron. Na koniec dolewam czerwone wino i chwile podgrzewam. Na talerz klade makaron, potem mieso, a na wierzchu posypuje startym serem (parmezan mi nie smakowal - moze mialam jakis stary?) - i wcinam.

Czym jest Sos boloński 2 znaczenie w Słownik S .