Jak ugotować Sos cebulowo- pieprzowy
Definicja SOS CEBULOWO- PIEPRZOWY: Składniki • 3- 4 cebule • 1- 2 ząbki czosnku • 1 łyżeczka pieprzu mielonego • 3 łyżki zielonego pieprzu w zalewie • sól • tłuszcz do smażenia • 1- 2 kostki maggi lub maggi w płynie • śmietana • ewentualnie 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu Etapy przygotowania 1. Obrać i pokroić cebule, wrzucić na rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć do zrumienienia. 2. Przełożyć do garnka, zalać 3 szklankami wody, dodać kostki maggi lub maggi w płynie, posolić, dodać posiekany czosnek, pieprz mielony i pieprz w ziarnach, gotować około pół godziny. 3. Po tym czasie zaprawić śmietaną, ewentualnie rozmieszaną z mąką dla zagęszczenia sosu.
Czym jest Sos cebulowo- pieprzowy znaczenie w Słownik S .