Przepis na Choron Sos
SKŁADNIKI DO SOS CHORON co to jest
Gotowanie Sos Choron. Składniki do małe cebulki,2 łyżki octu winnego,1 mały ząbek czosnku,1 łyżka.

Jak ugotować Sos Choron

Definicja SOS CHORON: 2 żółtka,
10 dag masła,
2 dag pasty pomidorowej,
2 małe cebulki,
2 łyżki octu winnego,
1 mały ząbek czosnku,
1 łyżka posiekanego świeżego estragonu lub 1/2łyżeczki
suszonego,
sól,
pieprz.

Ocet z posiekanymi drobno cebulkami, czosnkiem i estragonem gotować tak długo, aż zostanie połowa płynu. Następnie płyn przecedzić do garnuszka, ostudzić, dodać żółtka i 1 łyżeczkę masła. Wstawić garnuszek do większego garnka z gor?c? wod? (60 st.C) i oba naczynia postawić na małym ogniu. Podczas podgrzewania ubijać sos do chwili, gdy zacznie gęstnieć. Zdjąć naczynia z ognia (nie wyjmować garnuszka z gor?cej wody) i dalej ubijać sos, dodając po kawałku masło, aż powstanie gęsta i gładka masa. Na samym końcu dodać pastę pomidorową i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Czym jest Sos Choron znaczenie w Słownik S .