Przepis na Sos chrzanowy z
SKŁADNIKI DO SOS CHRZANOWY Z co to jest
Gotowanie Sos chrzanowy z jabłkami. Składniki do płaska łyżka mąki pszennej,2 łyżki bulionu z.

Jak ugotować Sos chrzanowy z jabłkami

Definicja SOS CHRZANOWY Z JABŁKAMI: Składniki:30 dkg jabłek,
5 dkg korzenia chrzanu,
1 płaska łyżka mąki pszennej,
2 łyżki bulionu z drobiu (może być z kostki),
sok z 0.5 cytryny,
cukier i sól.

 
Sposób przyrządzenia:        Jabłka umyć, pokroić, ugotować w małej ilości wody, a następnie przetrzeć przez sito. Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Przecier wymieszać z mąką i zagotować. Dodać bulion, chrzan i sok z cytryny. Doprawić cukrem i solą. Sos można podawać na ciepło i na zimno. Można też zabarwić na różowo dodając 1 łyżeczkę koncentratu z buraków. Podawać do mięs i jajek.

Czym jest Sos chrzanowy z jabłkami znaczenie w Słownik S .