Jak ugotować Sos diabelski (do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu)
Definicja SOS DIABELSKI (DO KIEŁBASEK I MIĘS PIECZONYCH NA GRILLU): Składniki: olej - 3 łyżki ketchup - 4 łyżki cebula – 1 szt. papryka konserwowa – 2 szt. sok z cytryny - 1 łyżka szczypiorek - 1/2 pęczka natka pietruszki - 1/2 pęczka cukier – szczypta sól, pieprz cayenne - szczypta
Przygotowanie:
Cebulę obrać, papryki odsaczyć, a następnie pokroić w drobniutką kostkę. Szczypiorek i pietruszkę umyć, wysuszyć, drobno posiekać. Olej wymieszać z ketchupem i sokiem z cytryny, dodać cebulę, paprykę oraz szczypiorek i pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne. Sos podawać na zimno do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu.
Czym jest Sos diabelski (do kiełbasek i znaczenie w Słownik S .