Przepis na Sos diabelski (do
SKŁADNIKI DO SOS DIABELSKI co to jest
Gotowanie Sos diabelski (do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu). Składniki do cebula – 1 szt.

Jak ugotować Sos diabelski (do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu)

Definicja SOS DIABELSKI (DO KIEŁBASEK I MIĘS PIECZONYCH NA GRILLU): Składniki: olej - 3 łyżki ketchup - 4 łyżki cebula – 1 szt. papryka konserwowa – 2 szt. sok z cytryny - 1 łyżka szczypiorek - 1/2 pęczka natka pietruszki - 1/2 pęczka cukier – szczypta sól, pieprz cayenne - szczypta 
  
Przygotowanie:
 
Cebulę obrać, papryki odsaczyć, a następnie pokroić w drobniutką kostkę. Szczypiorek i pietruszkę umyć, wysuszyć, drobno posiekać. Olej wymieszać z ketchupem i sokiem z cytryny, dodać cebulę, paprykę oraz szczypiorek i pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne. Sos podawać na zimno do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu. 
 
 
 

Czym jest Sos diabelski (do kiełbasek i znaczenie w Słownik S .