Przepis na Groszkowy Sos
SKŁADNIKI DO SOS GROSZKOWY co to jest
Gotowanie Sos groszkowy. Składniki do minutKaloryczność: 98 kcal/porcjaTrudność: bardzo.

Jak ugotować Sos groszkowy

Definicja SOS GROSZKOWY: Przygotowanie: 5 minut

Oczekiwanie: 15 minut

Kaloryczność: 98 kcal/porcja

Trudność: bardzo łatwy


Składniki na 2 porcje

• 1 puszka zielonego groszku • 1 duża cebula • kropla oleju • 1 łyżeczka sosu sojowego • majeranek • 2 ząbki czosnku  
Etapy przygotowania

1. Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu. Wlać odrobinę wody i dusić przez 5 minut. 2. Do rondla dodać groszek razem z zalewą. Wlać sos sojowy i wsypać dużą ilość majeranku. Dusić przez kolejne pięć minut. 3. Rozgnieść groszek na pomocą tłuczka do ziemniaków, aż powstanie gęsty sos. 4. Dodać rozgnieciony czosnek, ewentualnie do smaku sól i pieprz. Najlepiej smakuje z ryżem.

Czym jest Sos groszkowy znaczenie w Słownik S .