Przepis na Korniszonowy Sos
SKŁADNIKI DO SOS KORNZONOWY co to jest
Gotowanie SOS KORNISZONOWY. Składniki do cebuli • 40 g. mąki pszennej • 1 kostka rosołu z drobiu •.

Jak ugotować SOS KORNISZONOWY

Definicja SOS KORNISZONOWY: Składniki • 40 g. smalcu lub margaryny • 80 g. cebuli • 40 g. mąki pszennej • 1 kostka rosołu z drobiu • 2 szklanki wywaru • 4-5 sztuk korniszonów • sól, cukier, pieprz Etapy przygotowania 1. Cebulę drobno pokrojoną podsmażyć na tłuszczu, dodać mąke i razem lekko zarumienić. Dodać zimny wywar, kostke rosołu z drobiu, podgotować, przetrzeć przez sito. 2. Dodać do sosu drobno pokrojone korniszony, przyprawić do smaku. Podawać do sztuki mięsa, do kotletów z kaszy lub ziemniaków.

Czym jest SOS KORNISZONOWY znaczenie w Słownik S .