Przepis na Ostry Meksykanski
SKŁADNIKI DO SOS MEKSYKANSKI co to jest
Gotowanie Sos meksykanski ostry. Składniki do papryczek chilli,3 pomidory,1 zielona papryka,3.

Jak ugotować Sos meksykanski ostry

Definicja SOS MEKSYKANSKI OSTRY: Czas przygotow. 1-2 dni.
100 g czerwonych papryczek chilli,
3 pomidory,
1 zielona papryka,
3 cebule,
1 glowka czosnku,
1/2 lyzeczki soli,
1/4 lyzeczki cayenne w proszku,
1 lyzeczka cukru pudru,
natka pietruszki,
3 lyzki oleju,
szczypta zmielonej kolendry,
sok z zielonej cytryny.

1. Chilli, pomidory i papryke umyc, osuszyc, drobno posiekac. Cebule i czosnek
oczyscic i pokroic. Tak pokrojone jarzyny wymieszac, przyprawic sola, cayene i cukrem pudrem.
2. Dodac posiekana natke pietruszki, olej mielona kolendre. Wymieszac i odstawic do lodowki pod przykryciem na 1-2 dni. Do sosu mozna dodac sok z zielonej cytryny.

Czym jest Sos meksykanski ostry znaczenie w Słownik S .