Przepis na Warzywny Mięsno Sos
SKŁADNIKI DO SOS MIĘSNO co to jest
Gotowanie Sos mięsno-warzywny. Składniki do 20minutTrudność: łatweSkładniki na 2 porcje • 25dag.

Jak ugotować Sos mięsno-warzywny

Definicja SOS MIĘSNO-WARZYWNY: Przygotowanie: 30 minut

Smażenie: 15-20minut

Trudność: łatwe


Składniki na 2 porcje

• 25dag.-mielonego mięsa • 5dag.-tłuszczu,cebula • marchew,pietruszka,pół pora,kawałek selera • łyżka-koncetratu pomidorowego • dowolne przyprawy  
Etapy przygotowania

1. Mielone mięso włożyć na rozgrzany tłuszcz(najlepszy do tego celu jest smalec lub olej),podsmarzyć mieszając,aby mięso równo się obrumieniło.Dodać drobno pokrojoną cebulę i obrane starte na tarce z dużymi otworami warzywa.Chwile podsmażyć a następnie podlać niewielką ilością wody(około szklanki) i dusić,aż mięso i warzywa zmiękną.Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.Podawać z ryżem lub kaszą i surówką.

Czym jest Sos mięsno-warzywny znaczenie w Słownik S .