Przepis na Paprykowy
SKŁADNIKI DO SOS MIGDAŁOWO co to jest
Gotowanie Sos migdałowo - paprykowy. Składniki do 3 ząbki czosnku,1 łyżka papryki w proszku,7 łyżek.

Jak ugotować Sos migdałowo - paprykowy

Definicja SOS MIGDAŁOWO - PAPRYKOWY: Składniki:2 pomidory,
10 dkg zmielonych migdałów,
2 - 3 ząbki czosnku,
1 łyżka papryki w proszku,
7 łyżek oleju,
2 łyżki octu winnego,
sól,
pieprz.

 
Sposób przyrządzenia:        Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, czosnek zmiażdżyć. Warzywa i mogdały zmiksować. Do masy dodać paprykę i ocet. Cały czas mieszając wlewać olej. Przyprawić solą i pieprzem. Sos podawać do ryb na zimno, wieprzowiny, cielęciny oraz potraw z grilla.

Czym jest Sos migdałowo - paprykowy znaczenie w Słownik S .