Przepis na Pieczarkowy Sos
SKŁADNIKI DO SOS PIECZARKOWY co to jest
Gotowanie Sos pieczarkowy. Składniki do czosnku, 2 łyżeczki mąki krupczatki, przyprawy do smaku.

Jak ugotować Sos pieczarkowy

Definicja SOS PIECZARKOWY: 2 średnie cebule, 6-7 dużych pieczarek, ząbek czosnku, 2 łyżeczki mąki krupczatki, przyprawy do smaku (sól, pieprz, li?ć laurowy, ziele angielskie i co kto lubi), tłuszcz. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, posolić, podlać ciepł? wod? i dusić pod przykryciem dopóki pieczarki nie zmiękną.
Potem dolać wody i dodać przyprawy.
Gotować kilkanaście minut a następnie zagę?cić m?ką krupczatką wymieszaną z wod?.

Czym jest Sos pieczarkowy znaczenie w Słownik S .