Przepis na Sos pomidorowo
SKŁADNIKI DO SOS POMIDOROWO co to jest
Gotowanie Sos pomidorowo-cebulowo-bazyliowy. Składniki do łatwySkładniki na 6 porcji • 4 pomidory.

Jak ugotować Sos pomidorowo-cebulowo-bazyliowy

Definicja SOS POMIDOROWO-CEBULOWO-BAZYLIOWY: Przygotowanie: 10 min

Gotowanie: 5 min

Trudność: łatwy


Składniki na 6 porcji

• 4 pomidory świeże lub puszka bez skórki • 2 cebule • bazylia • przyprawy, sól, pieprz • czosnek • olej do smażenia
Etapy przygotowania

1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki i zmiksować. 2. Cebulę pokroić w kostę, dodać wyciśnięty czosnek. Przyprawy. Bazylię poszatkowac na malutkie kawałeczki. 3. Cebule i czosnek zeszklić na patelni, przełożyć do garnka, dodać pomidorki, przyprawy. Doprowadzić do wrzenia. Na końcu dodać bazylię. 4. Świetnie smakuje z placuszkami z fasolką szparagową. Można podawać na ciepło lub zimno.

Czym jest Sos pomidorowo-cebulowo znaczenie w Słownik S .