Jak ugotować Sos pomidorowy ze śmietaną
Definicja SOS POMIDOROWY ZE ŚMIETANĄ: Składniki:2 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 seler,
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
sól,
cukier,
pieprz,
0.5 szkl. śmietany,
1 łyżka posiekanej naci pietruszki z koperkiem.
Sposób przyrządzenia: Umyty, obrany seler opłukać, pokrajać, zalać wrzącą osoloną wodą (1 szkl.) i nastawić do gotowania. Po kilku minutach dodać obraną, opłukaną i pokrajaną w ćwiartki cebulę i posiekany czosnek. Ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować, połączyć z koncentratem pomidorowym i śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę. Podawać do mięs smażonych.
Czym jest Sos pomidorowy ze śmietaną znaczenie w Słownik S .