Przepis na Ponczowy Sos
SKŁADNIKI DO SOS PONCZOWY co to jest
Gotowanie Sos ponczowy. Składniki do i skórka z pomarańczy i cytryny,3 żółtka,3 łyżki cukru pudru.

Jak ugotować Sos ponczowy

Definicja SOS PONCZOWY: Składniki:0.75 szkl. białego,
wytrawnego wina,
sok i skórka z pomarańczy i cytryny,
3 żółtka,
3 łyżki cukru pudru,
1/3 szkl. rumu.

 
Sposób przyrządzenia:        Żółtka utrzeć z cukrem, dodać 0.25 łyżeczki otartej skórki pomarańczowej i odrobinę otartej skórki cytrynowej. Utarte żółtka wymieszać z winem i wstawić do naczynia z wrzącą wodą. Ubijać do momentu zgęstnienia. Odstawić, ostudzić, wymieszać z rumem, sokiem cytrynowym i pomarańczowym. Podawać do sufletów i naleśników z orzechami.

Czym jest Sos ponczowy znaczenie w Słownik S .