Jak ugotować Sos słodko-kwaśny po wietnamsku
Definicja SOS SŁODKO-KWAŚNY PO WIETNAMSKU: - 3 ząbki czosnku (drobno posiekane)
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki posiekanych cebulek szalotek
- 2 marynowane szalotki (również drobno pokrojone)
- 1 mała marchewka (pokrojona w kostkę)
- 1 mała zielona papryka (pokrojona w kostkę)
- 1 posiekana czerwona papryczka chili
- 2 łyżki cukru
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- 1/4 szklanki octu winnego
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
Rozgrzej olej, wrzuć czosnek, smaż, aż się przyrumieni. Dodaj szalotki (surowe i marynowane), marchewkę, paprykę i chili. Przypraw cukrem, solą i pieprzem. Smaż jeszcze chwilę, dodaj sos pomidorowy i ocet. Zagotuj, wlej m?kę rozprowadzoną w łyżce wody. Wymieszaj i jeszcze raz zagotuj. Podgrzewaj minutę na małym ogniu, ci?gle mieszając.
Czym jest Sos słodko-kwaśny po znaczenie w Słownik S .