Przepis na Sos z czarnych
SKŁADNIKI DO SOS Z CZARNYCH co to jest
Gotowanie Sos z czarnych oliwek. Składniki do wywaru z drobiu,2 ząbki czosnku,3 filety anchois.

Jak ugotować Sos z czarnych oliwek

Definicja SOS Z CZARNYCH OLIWEK: Składniki:20 czarnych oliwek bez pestek,
60 ml wywaru z drobiu,
2 ząbki czosnku,
3 filety anchois,
kilka posiekanych kaparów,
100 ml oliwy,
sól,
pieprz,
3 łyżki octu winnego.

 
Sposób przyrządzenia:        Oliwki i wywar mięsny rozetrzeć na gładką masę z rozgniecionym czosnkiem i anchois. Dodać kapary, oliwę, sól, pieprz i ocet winny do smaku. Dokładnie wymieszać. Podawać dobrze schłodzony.

Czym jest Sos z czarnych oliwek znaczenie w Słownik S .