Przepis na Sos z grzybów
SKŁADNIKI DO SOS Z GRZYBÓW co to jest
Gotowanie Sos z grzybów suszonych. Składniki do g masła,sól,1 cebula.   Sposób przyrządzenia.

Jak ugotować Sos z grzybów suszonych

Definicja SOS Z GRZYBÓW SUSZONYCH: Składniki:50 g suszonych grzybów,
2 łyżki mąki,
40 g masła,
sól,
1 cebula.

 
Sposób przyrządzenia:        Grzyby opłukać i namoczyć w wodzie. Po upływie kilku godzin ugotować je w tej samej wodzie i odcedzić. Wywar zachować. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na maśle, aż będzie szklista, oprószyć mąką i smażyć jeszcze przez minutę. Wlać wywar z grzybów i gotować 10 min. Po 5 min. dodać drobno posiekane lub przepuszczone przez maszynkę grzyby, posolić sos i gotować dalsze 5 min.

Czym jest Sos z grzybów suszonych znaczenie w Słownik S .