Przepis na Zielony Sos
SKŁADNIKI DO SOS ZIELONY co to jest
Gotowanie Sos zielony. Składniki do    •  1/2 cytryny    •  po pęczku koperku, szczypiorku i.

Jak ugotować Sos zielony

Definicja SOS ZIELONY: Składniki •  4 jajka
  
•  1 szkl gęstej śmietany
  
•  1/2 cytryny
  
•  po pęczku koperku, szczypiorku i rzeżuchy
  
•  łyżeczka startego chrzanu
  
•  szczypta cukru
  
•  sól
  
Etapy przygotowania 1.  Z jaj ugotowanych na twardo wyjąć żółtka, przetrzeć przez sitko i utrzeć z sokiem z cytryny na jednolitą masę. Dodać sól i cukier, rozprowadzić śmietaną. Wymieszać z drobno posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i rzeżuchą, dodać posiekane białka. Wstawić do lodówki na 1-2 godz.
    
2.  Podawać do jaj ugotowanych na twardo, pieczeni na zimno i wedlin.

Czym jest Sos zielony znaczenie w Słownik S .