Jak ugotować Spagetti z pieczarkami
Definicja SPAGETTI Z PIECZARKAMI: Składniki 40 dag spagetti lub fettuccine, 200 ml śmietanki 30% (min 22%), 10 dag pieczarek, łyżka masła, 4 dag startego parmezanu, 2- 3 łyżki posiekanej pietruszki, 3- 4 ząbki czosnku, 1 mała cebula Wykonanie: Wstawić wodę w dużym garnku na 100 g makaronu 1 l wody, dolać łyżkę oliwy z oliwek extra vergine. W tym czasie umyć pieczarki ( nie obierać ze skórki ) skroić na plasterki i podsmażyć na maśle lekko rumieniąc. W tym momencie woda powinna się zagotować więc wrzucić makaron i posolić. Posiekać cebulkę, dodać do pieczarek, zeszklić. Wlać śmietankę i pokrojony w plasterki czosnek oraz połowę parmezanu, mieszać, aż sos zgęstnieje 2- 3 min. Odcedzić makaron wymieszać z sosem i pietruszką, posypać resztą parmezanu.
Czym jest Spagetti z pieczarkami znaczenie w Słownik S .